Over ons

Jarenlang zijn wij op zoek geweest naar de gewenste gehandicaptenzorg in een wooninitiatief voor onze kinderen. Vele bezoeken en gesprekken met verschillende instellingen en initiatieven zijn gepasseerd. Gesprekken waarin we alleen maar vragen kregen over het persoonsgebonden budget van Nina en Bob, dit was  duidelijk belangrijker dan onze kinderen zelf. Graag hadden wij gezien dat onze kinderen centraal stonden. En dus nam de familie het heft in eigen handen. De eigen woning is verbouwd tot een kleinschalig wooninitiatief waar wij gehandicaptenzorg aanbieden. Een wooninitiatief waar de bewoners centraal staan. 

Het ouderlijk huis van Nina en Bob is gerenoveerd en aan de achterzijde is een volwaardig appartementencomplex gebouwd om het zo geschikt te maken voor de gehandicaptenzorg. Uitgangspunt voor de verbouw was het realiseren van een veel duurzamer gebouw dan wettelijk gevraagd wordt. Belangrijk hierbij was om de vraag naar energie zoveel mogelijk te beperken. Zo is het aangebouwde deel van het appartementencomplex voorzien van een dik pakket hoogwaardige isolatie. Daarnaast is er tussen het bestaande en nieuwe gebouw een glazen tussenstuk. Deze glazen tussenruimte zorgt in de winter voor veel zonnewarmte. Een heerlijke ruimte om in te verblijven en tevens een besparing op de energiebehoefte. Zo hoeft er in de winter nauwelijks verwarmd te worden. In de zomer kan dit deel open gezet worden naar het dakterras waardoor het gebouw niet te warm wordt. Een ander aspect was om de benodigde energie zo duurzaam en rendabel mogelijk te verkrijgen. Daarom liggen er zonnepanelen op het dak, zo wordt de vraag naar elektriciteit zo duurzaam mogelijk voorzien. 

Natuurlijk is bij dit concept ook de kwaliteit van het gebouw belangrijk. De materialen die voor het gebouw gebruikt zijn, zijn ook met het oog op duurzaamheid gekozen. Er is gekozen voor onderhoudsvrije materialen zoals aluminium, glas en keramische dakpannen. De houten gevel is zo behandeld dat deze op een natuurlijke manier verweerd en slechts eens per vijftien jaar geschilderd moet worden.  

Om het duurzame concept compleet te maken voor de gehandicaptenzorg mag natuurlijk ook de invloed van planten en natuur niet ontbreken. Natuurlijke ventilatie middels roosters in de gevel en de te openen ramen zorgt voor behaaglijke ruimtes. Planten in het gebouw, het dakterras, maar ook de tuin om het gebouw is enorm belangrijk voor een duurzaam en compleet wooninitiatief. Alle planten om het gebouw zijn zo gekozen dat de doelgroep de jaargetijden goed kan zien. Daarnaast zijn er eetbare planten gebruikt. Hierdoor ontstaat interactie in de tuin tussen bewoner en natuur. 

We beschikken over elf appartementen met een oppervlakte van om en nabij de 31 vierkante meter. Elk appartement beschikt over een eigen badkamer en toilet. Tevens is er de mogelijkheid om een keuken in het appartement te plaatsen. Vanzelfsprekend is de bewoner vrij om het appartement in te richten naar eigen wens. Naast de appartementen hebben we twee gemeenschappelijke ruimten, een gemeenschappelijke keuken, een dakterras en buiten in de tuin hebben we meerdere zitplekken en de ruime mogelijkheid om buiten te zijn. 

Huize Grooteman is de plek waar je thuis komt. Een thuis waar je met trots je geliefden een warm welkom heet. Het leven in Huize Grooteman bestaat uit gezond eten, zeer regelmatig bewegen en veel actief zijn in de natuur. Een gezond leven en plezier voor iedereen. 

7-huize-grooteman
6-huize-grooteman
8-huize-grooteman
9-huize-grooteman

Contact

Voor vragen of meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via onderstaande gegevens of via het contactformulier.

Huize Grooteman

Dorpsstraat 63
1689 ER Zwaag

KvK: 62760238
BTW: NL85.49.46.913

Bezoek ons op Facebook

T. 0229 - 75 87 94
E: info@huizegrooteman.nl

iBAN: NL 70 ABNA 0478 6442 48